מתוקים במטבח • מתכון עוגת שמנת ושוקולד – חני ביטון

    יוסי ברויער No Comments on מתוקים במטבח • מתכון עוגת שמנת ושוקולד – חני ביטון
    9:36
    15.05.24
    הרב בנימין מילצקי No Comments on הצטרפו לאלפי הלומדים: בבא מציעא דף ע"ז

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים:

    לעוגה:

    • 2 חבילות ביסקוויטים (500 גרם)

    לקצפת:

    • 2 אינסטנט פודינג וניל
    • 2 שמנת מתוקה
    • 3 כוסות חלב

     

    לציפוי שוקולד:

    200 גרם שוקולד חלב פרה של עלית
    1 שמנת מתוקה
    3 כפות שוקולד למריחה של עלית

     

    אופן ההכנה:

    1. מסדרים על גבי תבנית שכבה אחת של ביסקוויטים כשהם טבולים היטב בחלב.
    2. מטפטפים גם חלב מלמעלה עד להתרככות הביסקוויטים.
    3. מקציפים את חומרי הקצפת יחד: השמנת המתוקה, החלב ואינסטנט הפודינג, עד לקבלת קצפת יציבה.
    4. שופכים חצי מכמות מלית הגבינה קצפת על הביסקוויטים .
    5. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב.
    6. שופכים את שאר הקצפת על הביסקוויטים, ומסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים בחלב.
    7. מניחים את העוגה במקרר, למשך 3 – 4 שעות לפחות.

     

    הכנת ציפוי השוקולד:

    1. בסיר ממיסים את השוקולד
    2. שופכים אליו את השמנת המתוקה והשוקולד למריחה
    3. מערבבים בצורת עטיפה עד לקבלת מרקם מבריק ואחיד
    4. מחכים להתקררות הציפוי ושופכים אותו על העוגה בצורה אחידה.


    0 תגובות